Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Το Παρόν της Κυριακής [28/2/2010]

Σκέψεις για την οικονομία του αύριο
Του ΒΑΣΙΛΗ-ΦΟΙΒΟΥ ΑΞΙΩΤΗ υποψήφιου προέδρου ΟΝΝΕΔ
Το μεγαλύτερο έγκλημα που διεπράχθη στον τόπο μας κατά την εικοσαετία του ΠΑΣΟΚ είναι ότι οι άνθρωποι έπαυσαν να έχουν κίνητρα να εργαστούν, να δημιουργήσουν, να προοδεύσουν.


Ο κρατισμός και ο παρασιτισμός τα κατέκλυσαν όλα, με συνέπεια ο μέσος Έλληνας να χάσει τελείως τη δημιουργικότητά του. Παρ' όλα αυτά, στην οικονομία τα πάντα αρχίζουν και τελειώνουν με την ιδιωτική πρωτοβουλία. Το κράτος απλώς έπεται, είτε για να συμπληρώσει τα κενά που δεν μπορούν να καλύψουν οι ιδιώτες, είτε για να ρυθμίσει το νομοθετικό πλαίσιο μέσα στο οποίο κινούνται οι διάφορες επιχειρήσεις.


Στην Ελλάδα αυτό το ενστερνίζονται ελάχιστοι. Οι περισσότεροι θεωρούν ότι όλα αρχίζουν και τελειώνουν στο κράτος. Έχει καλλιεργηθεί η νοοτροπία ότι τα πάντα πρέπει να τα περιμένουμε από το κράτος και τα ίδια τα άτομα ως μονάδες δεν μπορούν να επιτύχουν τίποτα. Ήδη τα σοσιαλιστικά κόμματα στις αναπτυγμένες χώρες του δυτικού κόσμου, για να επιβιώσουν στη σύγχρονη πραγματικότητα, έχουν εγκαταλείψει τις σοσιαλιστικές τους υπερβολές και έχουν υιοθετήσει τις αρχές της ελεύθερης αγοράς.


Η κατάσταση μπορεί και πρέπει να αλλάξει και στη χώρα μας. Αρκεί όλοι εμείς, η νέα γενιά, να πιστέψουμε στον εαυτό μας και να βρούμε τα κίνητρά μας για δημιουργία και εργασία.

Το τετράπτυχο της ιδεολογίας μας, Ελευθερία, Δικαιοσύνη, Ισονομία, Ανταγωνιστικότητα, αποτελεί το κλειδί για να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου